Matić: Još nema kupca za Telekom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. август 2010.
BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) - Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić rekla je da je će za nekoliko nedelja Vlada Srbije objaviti javni poziv da zainteresovani za kupovinu državnog udela Telekoma podnesu ponude.

Matićeva je za Večernje novosti od subote rekla da je konsultant počeo procenu vrednosti Telekoma, analizu poslovanja kompanije, imovinsko-pravnih odnosa i najboljih opcija za prodaju državnog udela.

Ona je kazala da se očekuje da izveštaj bude završen za nekoliko nedelja, posle čega će Vlada odlučiti o konkretnom procentu i modelu prodaje državnog udela i objaviti javni poziv da zainteresovani podnesu ponude.

"Očekivana cena direktno zavisi od procenta državnog udela koji će biti ponuđen na prodaju i modela prodaje. Dok konsultant ne završi analizu, koja će dati mnoge odgovore, nema smisla baviti se proizvoljnim procenama", rekla je ministarka.

Ona je navela da su se za kupovinu zainteresovani "Dojče telekom", egipatski "Oraskom" i turski "Telekom".

"Očekujemo da se ozbiljna zainteresovanost izrazi kad bude objavljen javni poziv. U svakom slučaju, deo državnog udela u Telekomu biće ponuđen na prodaju u otvorenom postupku u kome niko neće biti favorizovan i pobediće onaj ko bude dao najbolju ponudu", rekla je Jasna Matić.


Извор[уреди]