Masovni ubica koristio dum-dum metke

Извор: Викиновости


24. јул 2011.
Осло/ Норвешка ((Beta) - Rat za Kosovo i Radovan Karadžić se pominju u tekstu na 1.518 stranica čiji je autor masovni ubica iz omladinskog kampa u Norveškoj, osumnjičen i za bombaški napad u petak u Oslu.

Pod simbolom crvenog „gvozdenog krsta“ - nacističkog odlikovanja, i pod naslovom „2083: Evropska deklaracija nezavisnosti“, Anders Bering Brejvik - uhapšen pošto je sistematično pobio više od 80 dece, devojaka i mladića, naziva sebe „Pravednim vitezom“, prenosi na svom sajtu američka Tv-kuća CNN.

Među osobama koje bi želeo da upozna je i haški otpuženik Radovan Karadžić za koga kaže da je „časni krstaški ratnik i evropski ratni heroj“.

Autor piše da je krenuo u akciju kada je NATO tokom rata za Kosovo 1999. ciljao „našu srpsku braću koja su htela da isteraju islam deportujući albanske muslimane natrag, u Albaniju“.

Tekst u obliku dnevnika završava se na dan napada, rano popodne u petak, konstatacijom: „Verujem da je ovo moj poslednji zapis“. Osumnjičeni je prema navodima lekara koristio takozvane dum-dum metke. Načelnik hirurgije bolnice kod Osla, Kolin Pul rekao je da su „meci manje ili više eksplodirali u telu ranjenih i pričinili užasna oštećenja unutrašnjih organa“.

Извор[уреди]