Martijev izveštaj ne može onemogućiti pregovore

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. јануар 2011.
BEOGRAD, 19. januara 2011. (Beta) - Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović izjavio je u sredu da ne postoji način da se kaže bilo šta u Rezoluciji o izveštaju Dika Martija sto bi onemogućilo pregovore Beograda i Prištine.

Stefanović je za RTV B92 kazao da su izveštaj Dika Matrija o umešanosti premijera Kosova u ostavci Hašima Tačija u najstrašnije zločine i proces koji nastupa posle tog izveštaja odvojeni od procesa pregovora Beograda i Prištine.

"Ne postoji način da se u Rezoluciji kaže bilo šta i da to onemogući pregovore sa legitimnim predstavnikom Prištine. Izveštaj Dika Martija i proces koji posle toga nastupa su odvojeni od procesa pregovora", kazao je Stefanović, koji je u medijima pominjan kao mogući šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima sa Prištinom.

Komentarišući najnoviju izjavu Dika Martija o tome da u svom izveštaju nije rekao da je Tači bio direktno umešan u trgovinu organima, već osobe iz njegovog bliskog okruženja, Stefanović je kazao da je cela stvar izmakla kontroli i da to ne shvata kao relativizaciju.

Prema mišljenju Stefanovića, taj izveštaj je došao u najboljem mogućem momentu za Srbiju, jer je potvrdio stvari koje predstavnici vlasti u Srbiji tvrde godinama.


Извор[уреди]