Marku Somborcu uručena nagrada Dušan Bogavac

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Karikaturisti Marku Somborcu u sredu je u Beogradu uručena novinarska nagrada "Dušan Bogavac", koja se dodeljuje za etiku i hrabrost.

"Veliku čast ste mi pružili. Hvala žiriju, čitaocima, Blicu i hvala ovoj vladi i hvala prošloj vladi i hvala predsedniku na njihovom nesebičnom doprinosu mom radu", kazao je Somborac u Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS) gde mu je uručena nagrada.

Nagradu Somborcu uručio je prošlogodišnji dobitnik Dinko Gruhonjić.

"Ljubomoran sam na karikaturiste, jer oni kroz tako malo sličica kažu daleko više i duhovitije, nego mi kroz kišu reči", kazao je Gruhonjić, novinar agencije Beta i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Predsednik NUNS Vukašin Obradović rekao je da je žiri jednoglasno doneo odluku da nagradu dodeli Somborcu, ali je dodao da je izbor bio težak.

"U ovim sumornim vremenima prepunim turobnih vesti, gde se ne zna kome je teže - nama koji pišemo i pravimo te vesti, ili onima koji ih čitaju, ako na ulici ili bilo gde vidite coveka koji lista novine i naglas se smeje, budite sigurni da je pročitao strip Marka Somborca", rekao je Obradović.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg