Marković: Koalicija oko SPS za nastavak razgovor s DSS i SRS

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. maj 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Koalicija oko Socijalističke partije Srbije (SPS) odlučila je u nedelju da nastavi pregovore o vladi sa radikalima i narodnjačkom koalicijom, ali je od njih zatražila da se prethodno izjasne o ostvarivanju principa socijalne pravde, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković.

Marković je agenciji Beta rekao da je koalicija oko SPS na sastanku zatražila odgovor od radikala i narodnjačke koalicije o tome iz kojih sredstva bi mogao da se ostvari princip socijalne pravde na kojem insistira koalicija SPS-Partija ujedinjenih penzionera Srbije-JS.

Upitan kada se može očekivati nastavak pregovora sa radikalima i narodnjačkom koalicijom o vladi, Marković je rekao da to ne može da kaže i da koalicija oko SPS sada čeka odgovor radikala i narodnjačke koalicije na pitanje o socijalnoj pravdi.

Marković je rekao da je koalicija oko SPS-a zauzela jedinstven stav protiv poništavanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, ali i naglasio da je stav JS da u parlamentu glasa za ratifikaciju tog sporazuma ako se on nađe na dnevnom redu.

Извор[уреди]