Manjine nedovoljno zainteresovane za rad u MUP-u

Извор: Викиновости


15. decembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dragan Marković izjavio je u ponedeljak da su pripadnici nacionalnih manjina nedovoljno zainteresovani za rad u policiji.

On je na okruglom stolu o uspostavljanju snažnijih veza između policije i zajednice Roma u Srbiji, rekao da MUP Srbije u poslednjih nekoliko godina sprovodi različite akcije kojima bi se sprečila diskriminacija nacionalnih manjina.

"Prioritet je stvaranje opremljene policije koja je spremna da brzo zaštiti svakog građanina", rekao je Marković i dodao da policija radi na upoznavanju sa različitim nacionalnim grupama i njihovim specifičnostima, kako bi prilagodila rad njihovim potrebama.

Predsednik Nacionalnog saveta romske manjine Vitomir Mihailović rekao je da državne institucije u Srbiji posle 2000. godine ulažu više napora kako bi se poboljšali uslovi života i otklonili problemi sa kojima se suočavaju Romi. Uprkos poboljšanjima, Romi su i dalje izloženi diskriminaciji, a sedam puta su siromašniji od ostale populacije, rekao je Mihailović i objasnio da to dovodi i do ostalih problema, kao što su nedovoljno obrazovanje i zapošljavanje.

Извор[уреди]