Пређи на садржај

Maksimalna opreznost svih strana na Kosovu

Извор: Викиновости


14. септембар 2011.
Брисел-  (Beta) - NATO je u sredu u Briselu zatražio od svih strana da idućih dana u akcijama na i oko Kosova budu najviše moguće oprezni i naglasio da su razgovori Beograd-Priština uz podršku Evropske unije najbolji okvir za napredak.

To je agenciji Beta prenela portparol Atlantskog saveza Oana Lundžesku (Lungescu), koja je naglasila da NATO očekuje „konstruktivan prilaz svih strana“ u tim razgovorima.

Portparolka NATO je objasnila i da je već ranije bila planirana poseta Kosovu generalnog sekretara NATO Andersa Foga Rasmusena, koji će u četvrtak razgovarati s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i ministrom za kosovske bezbednosne snage Agimom Čekuom.

Predstavnica za štampu NATO je time odgovorila na pitanje koji je cilj posete Rasmusena Prištini i kako NATO gleda na zahtev vođstva Srbije da Kfor, EU i UN spreče jednostrane i opasne poteze kojima preti vlast u Prištini.

Oana Lundžesku je želela da istakne da je „misija Kfora na Kosovu da zajamči zaštitu bezbedne uslove za sve“, podvukavši da će „Kfor to nastaviti da sprovodi snažno i nepristrasno“.

Predstavnica za štampu u sedištu Atlantskog saveza je stavila do znanja da „NATO očekuje da svi budu u najvećoj meri pažljivi u akcijama idućih dana“.

Извор[уреди]