Makedonska policija traga za ubicom petoro ljudi

Извор: Викиновости


Остале вести из Македоније
Локација Републике Македоније

Мапа показује позицију Републике Македоније у свету и Европи.

13. april 2012.
Skoplje/ Makedonija (Beta) Makedonska policija u petak ujutru je potvrdila da su kod takozvanih Železarskih jezera, u blizini obilaznice kod Skoplja, ubijena četvorica mladića starih od 18 do 20 godina, iz skopskog naselja Radišani, i jedan 45-ogodišnjak iz sela Creševo, na kilometar od jezera.

Tela ubijenih pronašli su lokalni stanovnici sinoć oko 22.30. Naselje Radišani nalazi se na tri kilometara od mesta ubistva. Četiri žrtve ubijene su na jednom mestu, a peta žrtva, lokalni stanovnik koji je pecao ribu, ubijen je stotinu metara dalje. Prema rečima porodice ubijenog, radi se o porodičnom čoveku koji je oko 18 sati pošao na pecanje. Oni veruju da je ubijen jer je bio svedok ubistva mladića.

„Ne znamo ko ga je ubio, ja sam bio celu noć blizu mesta ubistva, ali policija me nije puštala da vidim telo moga brata“, izjavio je brat ubijenog. Lekari sudske medicine vrše obdukciju tela, a na mestu ubistva nalaze se forenzičari i policja.

Jedan od lokalnih stanovnika izjavio je za televiziju Kanal pet da je oko 19.00 časova čuo pucnjavu. Anonimni svedok je kazao da je čuo najmanje osam hitaca. Od jutros je put ka naselju Radišani odakle su četiri mladića blokiralo lokalno stanovništvo koje traži da policija što pre pronađe ubicu. Policija ne propušta vozila i novinarske ekipe, a stanovnici prete novinarima da će im polomiti kamere ako uđu u selo. Policija nije dala više podataka o ovom višestrukom ubistvu.

Извор[уреди]