Majkl Džekson pokojnik sa najvećom zaradom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. октобар 2010.
LOS ANĐELES, 26. oktobra 2010. (Beta) - Majkl Džekson je u proteklih godinu dana zaradio više nego ijedna živa zvezda, izuzev Opre Vinfri, i tako se našao na vrhu Forbsove liste pokojnih zvezda sa najvećom zaradom.

Kralj popa, koji je umro u junu 2009, sa "onog sveta" zaradio je 275 miliona dolara u poslednjih 12 meseci. Veliku zaslugu za to ima uspeh Sonijevog filma "This Is It" koji je u svetskim bioskopima zaradio 250 miliona dolara. Drugi na listi je Elvis Prisli, koji je zaradio 60 miliona dolara, a treći Tolkin, sa 500.000 prodatih primeraka trilogije "Gospodar prstenova" i romana "Hobit" u prošloj godini. Četvrti je tvorac "Snupija" Čarls Šulc, sa 33 miliona dolara, a peti Džon Lenon, sa 17 miliona dolara.

Za mnoge je iznenađenje da je na spisku deset najuspešnijih pokojnika i švedski pisac Stig Larson, autor trilogije "Milenijum" koji je umro od srčanog udara u 51. godini pre objavljivanja prvog romana "Muškarci koji mrze žene". Sonijev film po tom romanu, sa Danijelom Krejgom i Runi Marom u bioskope će stići u drugoj polovini 2011. Larson je u protekloj godini zaradio 15 miliona dolara. Na Forbsovoj listi je 13 imena, a poslednje mesto sa po šest miliona dolara dele Džimi Hendriks, Stiv Makvin i Aron Speling.


Извор[уреди]