Magija Mediteranske Antalije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


27. april 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Od 25. aprila do 4. maja beograđani će imati priliku da posete izložbu slika pod nazivom "Magija Mediteranske Antalije – Odraz života u igri svetlosti i boja" turske slikarke Suzan Ugurlučam, koja je otvorena u prostorijama New Moment galerije, u organizaciji Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske.

Na otvaranju izložbe je predstavljeno 30 slika rađenih tehnikom ulja na platnu, inspirisanih magičnom lepotom Mediterana. Posetioci su imali priliku da uživaju u koloritnim pejzažima Antalije koji predstavljaju autorkin doživljaj sveta koji je okružuje. Posmatranje odraza slikarkinih emocija na platnu, vodi nas kroz neotkrivene delove turske moderne umetnosti.

Otvaranju je prisustvovao Ambasador Republike Turske NJ.E. Ali Riza Čolak, ataše kancelarije za kulturu i turizam g-đica Derya Polat, kao i brojne javne ličnosti i ljubitelji umetnosti.

O autoru:

Suzan Ugurlučam, istoričar umetnosti i slikarka, rođena je u Prizrenu. Diplomirala je na Odseku za Muzeologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a studije nastavila u Parizu a zatim u Rimu. Godine 1985. posetila je Tursku radi učešća na Kongresu Turkologije u Istanbulu. Ispostavilo se da će ova poseta biti presudna za dalji tok njenog života, jer je 7 godina kasnije odlučila da se preseli u Tursku. Osnovala je svoju galeriju gde je održano više od 30 izložbi svetskih slikara. Od 2007. godine je direktorka Međunarodnog festivala plastičnih umetnosti, koji se svake godine održava u Antaliji i predstavlja tačku susretanja umetnika iz celog sveta. Postala je član Svetske akademije umetnosti.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg