Madridski zoološki vrt hoće hobotnicu Paula

Извор: Викиновости

15. јул 2010.
Madrid (Beta-AP) - Madridski zoološki vrt saopštio je danas da je ponudio da kupi hobotnicu Paul koja se proslavila ispravnim „predvidjanjem“ pobednika utakmica na Svetskom prvenstvu u fudbalu - sedam utakmica u kojima je igrala Nemačka, kao i finala između Španije i Holandije.

Zoološki vrt u Madridu je saopštio da je dobio više desetina zahteva iz Španije da se Paul prebaci u Španiju pošto je ta zemlja u prošlu nedelju osvojila prvenstvo. Portparolka zoološkog vrta Amparo Fernandes je rekla da je određena svota novca ponuđena za kupovinu Paula, heroja u Španiji. Zoološki vrt je saopštio da se odgovor akvarijuma Morski život u Oberhauzenu očekuje u narednih nekoliko dana. Paul je rezultate predviđao tako što bi svojim kracima obuhvatio jednu od dve ponuđene kutije s hranom na kojima su se nalazile zastave rivala. Ispostavilo se da je svaki put izabrao kutiju pobednika. Paul je ove nedelje „penzionisan“ što se tiče predviđanja ishoda fudbalskih utakmica, a zvaničnici madridskog zoološkog vrta su obećali da mu neće nametati slične obaveze. Taj zoološki vrt je ponudio razmenu životinja sa akvarijumom u Oberhauzenu ili najveću novčanu ponudu za čuvenu hobotnicu.

Vrt je obećao da će „Paul imatu najveću pažnju i odraz velike ljubavi koju prema njemu ispoljavaju svi Španci otkada je predvideo da će španski tim osvojiti Svetsko prvenstvo“.

Извор[уреди]