MMF podržao stav Fiskalnog saveta

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. јун 2011.
BEOGRAD, 11. juna 2011. (Beta) - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda Bogdan Lisovolik upozorio je da bi usvajanje predloga Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju zemlje uvećalo deficit državnog budžeta.

"Suštinski mi nismo protiv decentralizacije, ali konkretan predlog koji je stigao u Skupštinu može vrlo skupo da košta konsolidovani budžet Srbije", rekao je Lisovolik u izjavi dnevnom listu Politika.

Lisovolik je rekao i da MMF "čvrsto veruje da je Fiskalni savet zauzeo ispravan stav", kada je predlog Ujedinjenih regiona Srbije, čiji je lider Mlađan Dinkić, ocenio kao loš jer bi time bio uvećan deficit državnog budžeta.

Ocena Fiskalnog saveta je da bi izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koju predlažu Ujedinjeni regioni Srbije, uvećale deficit državnog budžeta za 1,1 odsto bruto društvenog proizvoda, odnosno za oko 40 milijardi dinara u 2012. godini.

Lisovolik je ukazao da će u slučaju usvajanja predloga Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju zemlje "dodatno biti proširen ionako značajan jaz u kasi za 2012. godinu".


Извор[уреди]