MMF nije protiv dokapitalizacije RBV

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić negirao je da je Međunarodni monetarni fond (MMF) protiv dokapitalizacije Razvojne banke Vojvodine (RBV).

„MMF nije dao takvu ocenu i ne postoji ni jedan akt MMF-a koji govori o tome“, rekao je Pajtić za „Politiku“ od nedelje i dodao da je Vlada Vojvodine procenila da je za RBV bolje rešenje dokapitalizacija od pripajanja nekoj drugoj banci.

Pajtić je to rekao kao odgovor na pitanje o tvrdnji ministra finasija i ekonomije Mlađana Dinkića da je MMF ocenio da je predlog o dokapitalizaciji neodgovoran.

„Resorni ministar predložio nam je da država isplati ukupno više od 25 milijardi dinara da bi RTV bila ugašena, odnosno, da bi jedna privatna banka preuzela klijente i portfolio RBV. Procenili smo da je bolje rešenje da se u tu banku uloži 15 milijardi, dakle, desetak milijardi manje, pa da banka bude stabilna, respektabilna i da nastavi da raste i napreduje“, kazao je Pajtić.

On je ponovio da neće dozvoliti kriminalizaciju pokrajinske vlade ni Razvojne banke Vojvodine i da je njegova vlada spremna da podnese ostavku ako se optužbe na račun te banke dokažu.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg