Пређи на садржај

Ljimaj: Na raspolaganju sam istražnim organima

Извор: Викиновости

29. април 2010.
PRIŠTINA, 29. aprila 2010. (Beta) - Ministar saobraćaja i telekomunikacija Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je u sredu uveče na vanrednoj konferenciji za medije da je na raspolaganju istražnim organima koji su izvršili pretres u ministarstvu koje on vodi i u stanu i zgradi u kojoj živi.

"Nastaviću da izvršavam svoje obaveze, nastaviću da ostvarujem projekte koje sam započeo. Ja sam na raspolaganju istražiocima, kako bih im olakšao posao", rekao je Ljimaj. Ministar Ljimaj je rekao da je on opredeljen za vladavinu zakona i da će tako nastaviti da deluje.

Pripadnici policije Euleksa u sredu oko 16 časova ušli su u prostorije Ministarstva za saobraćaj i telekomunikacije u Prištini zbog sumnje u korupciju u tom ministarstvu.

Oko 18 časova u sedištu Vlade je počeo sastanak premijera, šefa Euleksa, Iva de Kermabona kao i ambasadora zemalja velike petorke (SAD, Francuska, Nemačka, Italija i Velika Britanija) akreditovanih u Prištini. Tom sastanku je prisustvovao i ministar Ljimaj. U Euleksu su u sredu odbijali da daju zvanične izjave o toj akciji, ali su potvrdili da je Euleks policija ušla u to ministarstvo. Kako je navedeno u saopštenju, to je "deo istrage koju vodi kancelarija specijalnog tužioca".


Извор[уреди]