Ljajić očekuje jasniju situaciju do kraja sedmice

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. jun 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da se interesi stranaka koje su do sada činile vladajuću koaliciju razilaze, ali je dodao da do kraja sedmice očekuje jasniju situaciju u vezi sa pravljenjem nove vlade.

„Sigurno je da vlade nema bez SPS. To je evidentno, oni drže ključeve buduće koalicije“, rekao je Ljajić u intervjuu za Večernje novosti od utorka i izrazio očekivanje da će do kraja nedelje da se vidi na koju stranu će „tas da pretegne“.

Ljajić je ocenio i da su se posle predsedničkih izbora, na kojima je pobedio kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, promenile političke okolnosti i da je stoga otežan dogovor Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije.

„DS ne opstruira pregovarački postupak već pokušava da sastavi većinu. U ovom trenutku, ključevi nove vlade nisu u rukama te stranke. Istina je da se dosadašnji partneri DS sada premišljaju na koju im je stranu korisnije da se opredele“, rekao je Ljajić upitan da li postoji odgovornost DS-a za to što Srbija još nema novu vladu.


Izvor[уреди]Bookmark-new.svg