Ljajić: Postoji politička volja za saradnju sa Hagom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. novembar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Ministar rada i socijalne politike i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da u Srbiji postoji politička volja za dalju saradnju s tim sudom.

On je u razgovoru s delegacijom Monitoring misije Komiteta ministara Saveta Evrope, koju predvodi generalni direktor za demokratiju i politička pitanja Žan Luj Loran, rekao da postoji politička volja da preostali haški optuženici budu locirani i izručeni Hagu, saopštila je Vlada Srbije.

Ministar je dodao da su u toku aktivnosti da se to dogodi što pre i da će se potraga za haškim optuženicima nastaviti i narednih dana, jer bi u slučaju da saradnja s Hagom ne bude ostvarena put Srbije ka Evropskoj uniji bio zaustavljen.

Loran se interesovao za raspoloženje srpske javnosti prema Haškom tribunalu, a od ministra Ljajića dobio je odgovor da se odnos javnosti prema Hagu menja uprkos greškama i nekim neobjašnjivim presudama koje je Tribunal doneo, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Извор[уреди]