Libijski državljani na skupu podrške Gadafiju u Beogradu

Извор: Викиновости


26. март 2011.
Београд/ Србија , (Beta) - Oko stotinu državljana Libije okupilo se u subotu na Trgu Republike u Beogradu u znak podrške predsedniku Moameru Gadafiju.

„Okupili smo se ovde da stanemo uz naš narod i hrabrog heroja Moamera Gadafija zato što naša država ispašta“, rekao je agenciji Beta libijski student Ahmed Muzli.

Libiju nedeljama potresaju nemiri, a u subotu, 19. marta NATO je počeo bombardovanje te države. „NATO ima sasvim druge namere jer hoće da uzme našu naftu. To su tri države - SAD, Francuska i Velika Britanija koje hoće da razdele našu naftu. Oni ne traže demokratiju niti da štite građane, sve su to laži“, kazao je Ahmed Muzli.

Na Trgu Republike okupljeni su nosili parole „Libiji hvala na svemu“, Za bratstvo vera nije važna", „Podrška našem prijatelju“ kao i fotografije Gadafija, a uzvikivali su „Libija voli Srbiju“ i parole protv NATO, SAD i predsednika Francuske Nikole Sakozija.

Okupljeni državljani Libije najavili su za nedelju u parku u Nemanjinoj ulici u Beogradu nastavak skupa u znak podrške Gadafiju i libijskom narodu.

Извор[уреди]