Leon Rasel i Gart Bruks u Kući slavnih tekstopisaca

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. фебруар 2011.
LOS ANĐELES, 23. februara 2011. (Beta) - Leon Rasel, Gart Bruks i Džon Betis biće uvršteni u Kuću slavnih tekstopisaca na svečanosti 16. juna u Njujorku, objavio je dnevnik Varajeti. Među tekstopiscima koji će postati članovi Kuće slavnih su i Alen Tusejnt, Bili Stajnberg i Tom Keli.

Betis je između ostalog pisao hitove za Majkla Džeksona, Madonu, Selin Dion i Vitni Hjuston. U njegove hitove spadaju "Human Nature", "Yesterday Once More", "One Moment in Time" i "Crazy For You". Među pesmama Garta Bruksa su "If Tomorrow Never Comes", "The Thunder Rolls" i "Unanswered Prayers".

Rasel je autor pesama kao što su "A Song For You" i "Tightrope", a njegove pesme obradili su Džo Koker, Bi Bi King i Džordž Benson. U Stajnbergove i Kelijeve hitove spadaju Madonina numera "Like a Virgin", pesma "True Colors" Sindi Loper, "So Emotional" Vitni Hjuston i "Eternal Flame" grupe "Bengls". Tusejnt, legenda Nju Orleansa, autor je hitova za Lija Dorsija ("Working In The Coal Mine") a njegove pesme obradjivali su "Roling Stonsi", Pol Makartni, Dr Džon, Eta Džejms i drugi.


Извор[уреди]