Laza Ristovski plays Simon & Garfunkel

Извор: Викиновости23. март 2006.


Лаза Ристовски, најпознатији домаћи клавијатуриста, бивши члан Смака, објавио је нови албум под називом "Laza Ristovski plays Simon & Garfunkel". На албуму се налази 14 инструменталних обрада легендарне америчке групе, а између осталих ту су "Mrs Robinson", "The Boxer", "Cecilia"... Лаза је урадио нове аранжмане, али каже да ће публика препознати старе нумере.

"Њихове су песме легендарне и није било тешко одлучити се шта обрадити. Ја сам то давно урадио и то је стајало доста дуго у фиоци и онда ме је менаџер наговорио да то објавимо. Урадио сам то као инструменталан албум, јер та музика иначе нема рок трајања. Мени је то веома добар материјал, иако је раније урађен" прича Лаза Ристовски у разговору за "Блиц". Он већ ради на новом пројекту, који за разлику од претходног неће бити само инструменталан.

"Планирам да урадим албум са певањем. Ја сам све завршио и сада сам стао код текстова. Пошто не пишем текстове тако да се са пријатељима договарам ко ће шта да уради. Ту су Кики Лесендрић, Бора Ђорђевић..." прича Лаза.

Иако се доста говорило о новој турнеји „Бијелог Дугмета“ која би обухватила градове у региону, западној Европи и Америци, Ристовски тврди да се то неће догодити.

- Ма не, то се само прича. Нема шансе. Скоро смо се видели Рака, Брега и ја. Причали смо о томе, али боље је више не дирати у то. Немамо више година за нешто тако напорно. Баш пре петнаест дана смо седели код мене и схватили да има много разлога да се та турнеја не уради - закључује познати музичар и члан „Бијелог Дугмета“.

Извори[уреди]