Larisa Korobejnikova osvojila titulu na Star kupu u Beogradu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Beograd (PRObjave) Ruska mačevalka Larisa Korobejnikova osvojila je titulu na beogradskom "Star kupu" u disciplini floret i 32 svetska boda, pošto se ovaj turnir nalazio u kalendaru Međunarodne mačevalačke federacije (FIE) i bodovao se za svetsku rang listu. Na planšama postavljenim u dvorani u Šumicama u Beogradu savladala je u finalu Korin Matrežan iz Francuske sa 15:9.

U konkurenciji 85 takmičarki, dve bronzane medalje pripale su ruskim mačevalkama Juluji Birjukovoj i Jani Rozavnoj. Korobejnikova (23 godine) je trenuto 16. na svetskoj rang listi sa

124 boda i treći je floret ženskog tima Rusije. Bila je članica vicešampionske ekipe Rusije na SP u Antaliji prošle godne i osvojila je ekipno srebro na Univerzijadi u Beogradu. U pojednačnoj konkurenciji na SP u Antaliji osvojila je sedmo mesto. Juniorska je šampionka svrta iz Beleka 2007. a ima i kadetsko srebo iz 2004.

Srpske predstavnice nisu uspele da se plasiraju među 64 i osvoje svetske bodove. Najbolji plasman zabeležila je Zrenjaninka Marina Stajić koja je 75. Plasman ostalih srpskih mačevalki: 80. Olivera Jovanović, 82. Tijana Drčelić i Andrea Mutavdžić."Star kup" su organizovali Mačevalački savezi Srbije i Beograda uz pomoć Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Minstarstva omladine i sporta Srbije.

Извор[уреди]Bookmark-new.svg