Lažna dojava o postavljenoj bombi u novosadskom Merkatoru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. februar 2008.
Novi Sad/ Srbija (Beta) - Policija u Novom Sadu dobila je večeras lažnu dojavu o postavljenoj ekplozivnoj napravi u tržnom centru "Merkator" u tom gradu, rekao je agenciji Beta portparol novosadske policije Stevan Krstić.

"Anonimnu dojavu dobili smo oko 18.30 sati, a oko 20 sati završena je protivdiverziona kontrola tržnog centra od strane tehničara, koji su vrlo brzo ustanovili da je reč o lažnoj dojavi", rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, zbog sumnje da je dojava lažna objekat nije evakuisan, a policijski tehničari su za oko 15 minuta utvrdili da u Merkatoru nema postavljenih eksplozivnih naprava.

Ispred objekta nalazi se jedno policijsko vozilo, dok je na službenom ulazu primećen džip protivdiverzione kontrole.

Radno vreme tržnog centra "Merkator" u Novom Sadu subotom je do 22 sata, a u danima vikenda to je jedan od najposećenijih tržnih centara u gradu.

Kod ulaza u tržni centar "Merkator" u Novom Beogradu juče je oko pet sati ujutru eksplodirala bomba, a kasnije je u Čačku prijavljeno da je u "Merkatoru" u tom gradu, takođe, postavljena eksplozivna naprava, ali je policija utvrdila da se radi o lažnoj dojavi.

Извор[уреди]