LDP pozvao medijska udruženja na saradnju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. август 2009.
Beograd-  (Beta) Liberalno-demokratska partija pozvala je novinarska udruženja i međunarodne predstavnike u Beogradu na saradnju u daljoj demokratizaciji medija i stvaranju jasnog pravnog okvira za njihovo funkcionisanje.

LDP je na saradnju pozvao Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Misiju OEBS-a u Srbiji, Delagaciju Evropske komisije i Kancelariju Saveta Evrope.

Agenciji Beta je u NUNS-u rečeno da je LDP u pozivu naveo da je kroz političke nastupe svojih poslanika i iniciranjem i postizanjem dogovora sa Demokratskom strankom i G17 plus, postigao da se odloži konačno izjašnjavanje o spornom tekstu predloženih izmena Zakona o javnom informisanju.

"Pokrenuli smo inicijativu da se glasanje odloži za 31. avgust kako bi to vreme iskoristili da ispravimo greške koje su načinili predlagači izmena zakona. To je od nas zahtevao javni interes. Način na koji su izmene predložene, bez neophodnog dogovora sa profesionalnim novinskim udruženjima, stručnom javnošću i organizacijama koje se bave slobodom medija, isključivao je svaku mogućnost da LDP podrži tu inicijativu, a da izmene zakona budu selektivne i na bilo koji način sporne", piše u pozivu LDP.


Извор[уреди]