Kventin Tarantino optužen za nepotizam

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. септембар 2010.
LONDON, 13. septembra 2010. (Beta) - Američki režiser Kventin Tarantino optužen je za nepotizam pošto je venecijanski žiri kojim je predsedavao dodelio više nagrada njegovim prijateljima i saradnicima.

Tarantinova bivša partnerka Sofija Kopola dobila je Zlatnog lava za film "Somewthere", a njegov dugogodišnji prijatelj Aleks de la Iglesija dva priznanja, uključujući ono za režiju filma "Balada Triste De Trompeta". Filmski kritičar lista Korijere dela sera Paolo Meregeti kritikovao je Tarantinove odluke. "Predsedavanje Kventina Tarantina donelo je rizik ozbiljnog sukoba interesa imajući u vidu da su 'Somewhere' i 'Road to Nowhere' šarmantni i zanimljivi, ali ništa više od toga", ocenio je.

Ipak, Tarantino je kazao da nije dozvolio da bilo šta utiče na njega. "Samo sam bukvalno odgovarao na film. Nije bilo nikakvog favorizovanja", kazao je Tarantino. Žiri je Vinsentu Galou dodelio nagradu za najboljeg glumca, iako u filmu "E s s e n t i a l Killing" nije izgovorio nijednu reč. Tarantinov mentor Monti Helman dobio je specijalnu nagradu za celokupnu karijeru.


Извор[уреди]