Kustendorf od 16. do 22. januara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


17. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf na Mokroj Gori održaće se od 16. do 22. januara, a predstaviće se neki od najboljih svetskih filmskih autora, najavio je u ponedeljak reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da glumica Monika Beluči „nije rekla da neće doći“ i da će jedan gost biti veliko iznenađenje.

On nije želeo da otkriva o kome je reč, a kako je rekao svi gosti kao i ranijih godina održaće umetničke radionice za studente koji dođu na festival.

Kusturica je najavio da će na otvaranju festivala biti prikazana „hologramska projekcija“ njegovog „obračuna“ sa glavnim akterom akcionih holivudskih filmova „Umri muški“ - glumcem Brusom Vilisom.

„Kustendorf 2013. biće nastavak priče započete pre šest godina: da se studentima plati avionska karta i da prikažu svoje filmove i uspostave kontakt sa značajnim autorima svetskog filma“, rekao je Kusturica.

Dodao je da će se za nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmičiti 28 filmova studenata iz 18 zemalja: Velike Britanije, Danske, Izraela, Koreje, Kube, Meksika, Nemačke, Poljske, Portugalije i drugih.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg