Пређи на садржај

Kuper u Beogradu u ponedeljak i utorak

Извор: Викиновости29. септембар 2011.
(Beta) - Posrednik Evropske unije u razgovorima Beograda i Prištine Robert Kuper posetiće Beograd verovatno u ponedeljak i utorak, izjavio je u četvrtak šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

Stefanović je agenciji Beta rekao da sa Kuperom neće razgovarati samo o problemima u dijalogu sa Prištinom, koji će sigurno biti nastavljen, već pre svega kako da se reši „akutna kriza“ i nađe „modalitet koji je prihvatljiv za sve“.

„Naša inicijativa je u suštini, i pored svih kritika, pozitivna i ima samo jedan cilj: da nađe taj uski prolaz kojim Srbija treba da prođe čuvajući svoje evropske integracije i istovremeno nastavljajući dijalog sa Prištinom i obezbedjujući prava i interese Srba na Kosovu i Meothiji“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, mora da se nastavi pregovarački proces i sa Prištinom, a pre toga sa međunarodnom zajednicom jer je to jedini način da se reši problem prelaza Brnjak i Jarinje.

„Taj proces će trajati još neko veme i građani moraju biti strpljivi, racionalni i mirni pre svega“, kazao je Stefanović.

Извор

[уреди]