Пређи на садржај

Kuper pozdravio želju Srbije

Извор: Викиновости


20. jun 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predstavnici Evropske unije, koje je predvodio posrednik u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, pozdravili su u sredu spremnost srpske strane da se „pregovorima na višem nivou sve zainteresovane strane upuste u rešavanje ključnih problema“ na Kosovu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Kuper se u Beogradu sastao sa savetnikom predsednika Republike Markom Đurićem, a kasno popodne i sa šefom beogradskog pregovaračkog tima Borislavom Stefanovićem. Nakon toga, posrednik EU treba da otputuje u Prištinu.

Kako se navodi u saopštenju iz Predsedništva, cilj susreta Đurića i Kupera bio je upoznavanje srpske strane sa viđenjem Evropske unije dosadašnjeg toka pregovora i procesa primene sporazuma postignutih između Beograda i Prištine.

Savetnik predsednika Republike Marko Đurić posebno je istakao da je jako važno da najšira javnost Srbije bude u potpunosti informisana o svim aspektima postignutih dogovora i političke perspektive za rešavanje problema Kosova i Metohije.

„Razgovori koji su do sada vođeni bitan su element za postizanje konsenzusa relevantnih političkih faktora u Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, što je jedan od ciljeva predsednika Srbije i bitan preduslov za ostvarivanje interesa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji“, rekao je Đurić.


Izvor

[уреди]