Ktitor potpisao posao vredan 30 miliona evra

Извор: Викиновости


8. октобар 2010.
BEOGRAD , 8. oktobra 2010. (Beta) - Kompanija "Ktitor" potpisala je u petak sa ruskom firmom Intera-Invest-Stroj dugoročni ugovor o isporuci nameštaja za objekte koje ta firma gradi u državama bivšeg Sovjetskog Saveza.

Desetogodišnji ugovor vredan je 30 miliona evra, i odnosi se na izvoz "Ktitorovog" nameštaja u Rusiju, Turkmenistan, Azerbejdžan i Kazahstan, rečeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS) prilikom potpisivanja ugovora.

Aleksej Staroljetov, zamenik generalnog direktora Intera-Invest-Stroja rekao je da je direktor i suvlasnik Intera-Invest-Stroja Dragomir Karić i da će to preduzeće u Sočiju graditi zgradu Organizacionog komiteta Olimpijade te da ima prostora za dalju i širu saradnju da preduzećima iz Srbije.

Predsednik kompanije "Ktitor" Milija Milosavljević je kazao da je rok za isporuku nameštaja za Turkmenistan kraj ove godine i da je njegova ponuda bila 20 odsto jeftinija od proizvođača u Turskoj.

Vladan Jevtić, takođe jedan od zamenika direktora Intera-Invest-Stroja je kazao da je obim poslova te inženjering kompanije na području bivšeg Sovjetskog saveza toliki da mogu da uposle dodatnih do 2.500 radnika svih profila računajući i zanatlije. on je pozvao građevinske firme iz Srbije da kontaktiraju Intera-Invest-Stroj radi moguće saradnje.


Извор[уреди]