Kriza odlaže završetak filma Dr Rej i đavoli

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. август 2011.
BEOGRAD, 16. avgusta 2011. (Beta) - Film "Dr Rej i đavoli" reditelja Dinka Tucakovića, neće biti završen u planiranom roku, krajem septembra 2011. godine, ukoliko ekipa filma ne dobije očekivana sredstva za postprodukciju.

Iz Producentske kuće "Viktorija film" saopšteno je da je prvobitno planirano da film bude završen do kraja septembra, kada je trebalo da bude prikazan selektorima Berlinskog festivala, dok je srpska premijera ovog ostvarenja planirana sledeće godine na FEST-u.

Ekipu filma na snimanju posetio je ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, koji je tom prilikom rekao da je to ministarstvo po konkursnim pravilima, pravovremeno reagovalo i izdvojilo određena sredstva kako bi snimanje filma moglo uopšte da počne, ali da je zbog ekonomske krize, to finansiranje bilo ugroženo.

Film govori o značajnoj temi koja interesuje ceo svet, o malo poznatoj epizodi iz života slavnog reditelja američkog Nikolasa Reja koja je još interesantnija s obzirom da se u toku ove godine obeležava 100 godina od njegovog rođenja, ističe se u saopštenju.


Извор[уреди]