Kritičari hvale Kameronov Avatar

Извор: Викиновости11. децембар 2009.
LONDON, 11. decembra 2009. (Beta-AFP) - Prve reakcije na dugo očekivani naučnofantastični film "Avatar" Džejmsa Kamerona izuzetno su pozitivne i kritičari u njemu vide dostojnog naslednika Kameronovog "Titanika". Kritike "Avatara", koji je u četvrtak pretpremijerno prikazan u Londonu, zvanično ne bi trebalo objavljivati do ponedeljka, ali je deo štampe prekršio taj embargo i pohvalio "neodoljivi spektakl", a Kamerona proglasio "kraljem sveta".

"'Avatar' je neodoljiv spektakl koji oduševljava", piše Tajms, koji je filmu dao četiri od mogućih pet zvezdica. "Trodimenzionalna tehnologija je odlična, ali je ono što fascinira velika neobičnost tog novog izmišljenog, tropskog i drečećeg sveta", piše list. I Gardijan je 3D tehnologiju u filmu nazvao "odličnom", a specijalne efekte "izuzetnim". Novinari koji su gledali film "tvrde da Kameronova superprodukcija ide korak dalje od svega što su do sada videli", piše londonski dnevnik.

Jednako oduševljenje filmom vlada i na drugoj strani Atlantika - Holivud riporter je film nazvao "ogromnim spektaklom". "Filmska magija se vratila! Dvanaest godina posle ('Titanika'), Džejms Kameron pokazuje da je bio u pravu: on je kralj sveta", navodi holivudski dnevnik. "Avatar" u evropske bioskope stiže 16. decembra, a u severnoameričke sale dva dana kasnije.


Извор[уреди]