Kriminalci sa severa zastrašuju policiju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

18. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u četvrtak da pojedine kriminalne strukture na severu Kosova zastrašuju i onemogućuju kosovsku policiju da posao obavlja kako treba.

„Kriminal na severu je jak i građani to znaju“, rekao je Biler na televiziji Most iz Zvečana.

Upitan na osnovu čega je ranije izjavio da na severu vladaju kriminal i haos dok u „Prizrenu cvetaju ruže“, Biler je rekao da nije baš tako rekao.

„Nisam baš tako rekao, ali sam to možda rekao zato što na jugu policija ima sve u svojim rukama za razliku od severa. Policija je na severu zastrašivana od nekih kriminalnih struktura pa njeni pripadnici ne mogu da rade svoj posao kako treba“, kazao je Biler.

Na pitanje da li je izjavio da će most u Prilužju „biti izgrađen milom ili silom“, Biler je pojasnio da je rekao „da to ne može da spreči“. „Izgradnja mosta u Prilužju planira se 12 godina. Ja nisam inžinjer, niti gradim, niti to mogu da sprečim“, rekao je Biler.

Biler je demantovao navode novinara TV most da je 25. jula predvodio specijalne jedinice kosovske policije ROSU i naveo da je pogrešan utisak stečen zato što je pretekao kolonu i prešao na čelo jedinice.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg