Krajem jula nova runda pregovora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. јул 2011.
BEOGRAD, 8. jula 2011. (Beta) - Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Vladom Kosova Borislav Stefanović izjavio je u petak da Srbija preduzima sve neophodne mere da bi se prestalo sa oduzimanjem dokumenata kosovskim Srbima i da bi bila oslobođena petorica uhapšenih posle proslave Vidovdana na Gazimestanu 28. juna.

Stefanović je u Odboru Skupštine Srbije za Kosovo rekao da su obavljeni razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice, i sa predstavnicima prištinskih vlasti.

Stefanović je rekao da je dobro što je Euleks preuzeo istragu slučaja petorice Srba koje kosovska policija tereti za napad na policajce posle proslave Vidovdana, i ocenio da uticaj misije EU daje nadu u to da će oni biti oslobođeni.

"Njihov tretman je loš, ima i povređenih, i zato moramo učiniti sve da ih što pre oslobodimo", kazao je Stefanović o petorici uhapšenih kojima je na Kosovu određen pritvor od 30 dana.

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije je dodao da bi krajem jula trebalo da bude nova runda pregovora Beograda i Prištine na kojoj bi moglo da se razgovara o univerzitetskim diplomama i o drugim temama važnim za Srbiju, poput Telekoma, električne energije i carinskih pečata.


Извор[уреди]