Kradljivci greškom ukrali vozilo sa cirkusim lavom

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


12. новембар 2009.
Berlin-  (Beta) Kradljivci automobila u zapadnonemačkom gradu Vupertalu greškom su ukrali jednog cirkuskog lava, saopštila je u četvrtak policija u tom gradu.

Pet godina stari i 150 kilograma težak lav Cezar spavao je u utorak veče u kamionetu koji su ukrali nepoznati lopovi. Životinja spolja nije mogla da se vidi, a na transporteru nije bila oznaka cirkusa. Policija nije mogla da rekonstruiše šta se posle krađe događalo, ali je rano jutros bila obaveštena o transporteru koji je udario u saobraćajni znak. Patrola nije pronašla ni vozača ni eventualne putnike u transporteru, ali ni policajci nisu primetili da se zadnjem delu vozila nalazi Cezar.

Zato to nije ni bio kraj odiseje cirkuskog lava, koji je u sredu sate i sate proveo na parkiralištu preduzeća za odnošenje vozila sa ulice. Tek kada su iz cirkusa pozvali da prijave nestanak lava i trasportera, u policiji su se prisetili oštećenog vozila pronađenog na ivici kolovoza. Policajci su zatim ukrotiteljku lavova otpratili do parkiranog transportera u kojem je Cezar i dalje mirno leškario, a u upravi cirkusa su ocenili da strpljenje nije izgubio samo zato što je u vozilu imao dovoljno vode, iako ne i hrane.


Извор[уреди]