Kosovske vlasti uslovljavaju nastavak razgovora

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

26. jun 2012.
Priština-  (Beta) Kosovske vlasti nastavak razgovora sa Srbijom uslovljavaju primenom postignutih sporazuma i za to imaju podršku Evropske unije, a u Prištini se procenjuje i da za sada nema uslova da se dijalog podigne na viši politički nivo, preneli su prištinski mediji.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi ubuduće dijalog Beograd-Priština trebalo da vodi predsednik Vlade Srbije, politički analitičar Behljulj Bećaj je ocenio da je to preuranjeno.

Bećaj smatra da je izjava Nikolića da razgovore treba nastaviti na visokom političkom nivou pre svega deo marketinga i pokušaj da se pokaže konstruktivnost u odnosima sa Kosovom.

Kosovski politički analitičar je ocenio da bi eventualnim razgovorima premijera ili predsednika dve države trebalo da prethode dobre pripreme i da je za to potrebno vreme.

Kako je naveo, ti razgovori ne treba da posluže samo za slikanje predsednika i premijera Srbije i Kosova već da daju konkretan doprinos rešenju otvorenih pitanja u međusobnim odnosima.

Kosovska vlada je ranije saopštila da razgovori sa Srbijom neće biti nastavljeni dok se ne primene sporazumi, što je, kako je navedeno, podržao i posrednik Evropske unije Robert Kuper.

Prištinske vlasti su demantovale i pisanje dnevnika „Zeri“ da je zamenica premijera Kosova Edita Tahiri smenjena sa mesta šefa pregovaračkog tima u razgovorima sa Srbijom.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg