Koriolan je čista tragedija o ljudskom jadu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. фебруар 2011.
BEOGRAD, 25. februara 2011. (Beta) - Reditelj i producent filma "Koriolan" Rejf Fajns, koji tumači i naslovnu ulogu u tom ostvarenju, rekao je u petak u Beogradu da je reč o "čistoj tragediji koja navodi publiku da razmišlja o tome kako je jadno biti čovek".

Filmom "Koriolan", modernom pričom inspirisanom Šekspirovom dramom o tragičnom rimskom vojskovodji koja je prošlog proleća snimana u Beogradu i okolini, u petak uveče će biti otvoren 39. Međunarodni beogradski filmski festival FEST.

"Ne mislim da je Šekspir želeo da pošalje jednostavnu poruku u vezi s temom rata. To nije poenta ove drame. 'Koriolan' je čista tragedija koja publiku navodi da razmišlja o svom jadu, odnosno o tome kako je jadno biti čovek", rekao je Fajns na konferenciji za novinare u okviru FEST-a.

Međunarodni beogradski filmski festival FEST, koji se ove godine održava pod sloganom "U kom si filmu", predstaviće više oko 70 filmova autora iz celog sveta, u šest programskih celina: Glavni program, Holivud, Panorama svetskog filma, takmičarski program "Evropa van Evrope", zatim "Evropa u Evropi" i Izabrani dokumentarci.


Извор[уреди]