Kontradiverziona vrata na ulazima na stadion

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

16. април 2010.
BEOGRAD, 16. aprila 2010. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda kupio je sedam mobilnih kontradiverzionih vrata za otkrivanje metala (KD), koja će u roku od 40 dana postaviti na ulaze na stadion, a tokom leta njima će biti pokriveni svi ulazi na Marakani.

Poslovni direktor Crvene zvezde Đorđe Stefanović rekao je u petak da se uprava kluba odlučila na taj korak kako bi dodatno obezbedila svoje navijače. On je istakao da incident na utakmici protiv OFK Beograda, kada je na severnoj tribini Marakane navijač ranjen iz vatrenog oružja, obezvredjuje sve pozitivno što je klub uradio na vraćanju publike na stadion.

"Incident na Kup utakmici nas je primorao da ubrzamo stvari koje smo planirali da uradimo na jesen. Kupili smo sedam KD vrata i 20 ručnih metal detektora. U roku od 40 dana postavićemo mobilna KD vrata na ulaze na stadion, a njima će do leta i kvalifikacija za evropsko takmičenje biti pokriveni svi ulazi za koje bezbednosne strukture ocene da je potrebno", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare. On je rekao da će ceo sistem koštati 100.000 evra, ali da je to "mala vrednost u odnosu na ljudski život".


Извор[уреди]