Konsig tvrdi da je dokumentacija bila nepotpuna

Извор: Викиновости12. јануар 2010.
BEOGRAD, 12. januara 2010. (Beta) - Srpsko-američka kompanija Konsing odustala je od učešća na tenderu za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji, jer konkursna dokumentacija nije bila potpuna.

U konkursnoj dokumentaciji koju je Konsig otkupio, precizirano je u saopštenju, nije bilo ključnih elemenata za biznis plan, među kojima je cena usluga za korišćenje infrastrukture. Republička agencija za telekomunikacije (Ratel) je Konsig grupi odgovorila da će se cene direktno dogovarati sa operaterom koji ima značajan tržišni udeo, uz eventualnu medijaciju Agencije.

"Nisu pružene ni garancije da se i tako dogovorene cene neće menjati, kao ni informacije koliki je minimalni vremenski period do raspisivanja prvog narednog nadmetanja za izdavanje nove licence za operatera fiksne telefonije", navela je Konsig grupa.

Kako se ističe, američka kompanija Komgrup internešnel koja je većinski vlasnik Konsinga, uspostavila je kontakt sa dva velika američka telekomunikaciona operatera zainteresovana za partnersko ulaganje u drugog fiksnog operatera u Srbiji. Zbog nepotpune konkursne dokumentacije, navode u Konsingu, kompanija nije bila u mogućnosti da stranim partnerima pruži informacije o obimu i isplativosti ulaganja u projekat i odustala je od davanja ponude za licencu.


Извор[уреди]