Konferencija je interes države

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. јун 2011.
BEOGRAD, 14. juna 2011. (Beta) - Ministar odrbane Dragan Šutanovac izjavio je u utorak da je svestan kakvu emociju NATO izaziva među građanima Srbije, ali da je Ministarstvo preuzelo odgovornost za održavanje Strategijske konferencije u Beogradu zbog toga što to predstavlja interes države i, kako je rekao, pogled u budućnost.

U izjavio novinarima nakon uvodnog dela Strategijske konferencije NATO-a i partnerskih zemlja, Šutanovac je rekao da je Srbije nakon konferencije bliža NATO-u isto onoliko koliko su mu bliže i neke druge zemlje učesnice, poput Brazila, Rusije, Kuvajta ili Finske.

Šutanovac je rekao da konferencija koja se održava u Beogradu ima pre svega jak spoljni a ne politički karakter i najavio da će Srbija nastaviti da jača svoje odbrambene snage, kao i ugled u svetu kroz pojačano učešće u mirovnim misijama.

Ministar odbrane je ranije u utorak izjavio da je Srbija u potpunosti posvećena ostvarivanju bezbednosti u regionu i dobrosusedskih odnosa i da želi da da pun doprinos svetskom miru kroz aktivnije učešće u mirovnim misijama UN i EU.


Извор[уреди]