Konferencija "Građani u borbi protiv korupcije u zdravstvu"

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. decembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Pozivamo Vas da u utorak, 13. decembra 2011. godine u 12.00 časova prisustvujete konferenciji "Građani u borbi protiv korupcije u zdravstvu" koju organizuju Udruženje RODITELJ i GI "Majka hrabrost". Konferencija će se održati u Velikoj sali Medija centra u Ulici Terazije broj 3.

Govornici na konferenciji biće: Zorana Marković, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Radisav Šćepanović, direktor KBC "Dragiša Mišović", Nemanja Nenadić, programski direktor "Transparentnost" Srbija i predstavnik Ministarstva zdravlja. U ime Udruženja RODITELJ projekat "Za zdravlje! Zajednički protiv korupcije" predstaviće Bojana Selaković.

Nakon kraćih izlaganja govornika, predviđena je diskusija sa prisutnim predstavnicima zdravstvenih institucija, organizacija civilnog društva i medija.

Konferencija se organizuje kao jedna od aktivnosti projekta: "Za zdravlje! Zajednički protiv korupcije" koji se realizuje u okviru programa "Jačanje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama" a koga sprovodi UNDP Srbija uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške. Ovom prilikom biće prikazani dosadašnji rezultati projekta koji se bavio problemom korupcije u okviru službi zdravstvenog sistema zaduženih za reproduktivno zdravlje žena, a posebna pažnja će se posvetiti definisanju zaključaka kojima će se predložiti najefikasniji načini za povećanje stepena aktivnog učešća samih građana (pacijenata) u borbi protiv korupcije. Konferencija ima za cilj razmenu i upoređivanje iskustava iz različitih sektora i institucija, kao i razmatranje mogućnosti za implementaciju praktičnih antikorupcijskih mera koje bi omogućile da građani - korisnici zdravstvene zaštite u kratkom roku osete njihove efekte.

Извор[уреди]