Пређи на садржај

Koncertom Đorđa Balasevića počeli Dani piva u Zrenjanina

Извор: Викиновости


24. август 2011.
Зрењанин/ Србија (Beta) - Koncertom Đorđa Balaševića i Panonske mornarice na sceni „Sima Cacin“ u Zrenjaninu večeras su počeli 26. Dani piva koji će u tom gradu trajati do 28. avgusta.

Manifestaciju, koja je već prve večeri okupila veliki broj ljudi, otvorio je gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov napominjući da će sva četiri dana biti ispunjena bogatim programom, i za mladje i za starije generacije, i da se očekuje oko 350.000 posetilaca.

„Pokušajmo večeras da zaboravimo sve tuge i sve brige, da nazdravimo svima koje volimo i koji vole nas. Da pokažemo svima koliko nam je veliko srce, koliko nam je široka duša, koliko znamo da se veselimo. U to ime želim vam svima dobar provod“, rekao je gradonačelnik otvarajući Dane piva.

Pored koncerta na sceni „Sima Cacin“, na glavnoj bini na Žitnom trgu nastupaju zrenjaniski Overdrive, Partibrejkersi i 6 Pack, dok je u Gradskoj bašti goste zabavljao tamburaški orkestar Melem.

U sklopu programa manifestacije, narednih dana na glavnoj bini na Žitnom trgu, pored takmičenja u brzom ispijanju piva i držanju pivske krigle, nastupiće još i Bajaga, Rambo Amadeus, Masimo Savić, Eva Braun, Veliki Prezir, Zemlja gruva i drugi.

Na sceni „Sima Cacin“ nastupiće i Lajko Feliks, Ođila i drugi izvodjači, a poslednje večeri, 28. avgusta, Zvonko Bogdan.

U sklopu programa Dana piva biće organizovan i Internacionalni festival folklora „Lala“, kao i Festival tamburaša „Prim za primom“, manifestacija „Banatske vredne ruke“, kao i brojni sportski sadržaji i programi namenjeni deci.

Osim muzičkog programa, pivske i gastronomske ponude, sutra će biti organizovan i INOCOOP, Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva.

Organizatori ove tradicionalne turističko-zabavne i sportsko-rekreativne manifestacije su Grad Zrenjanin i Turistički centar tog grada.

Извор[уреди]