Koncert posvećen uspomeni na Pavarotija

Извор: Викиновости6. април 2010.
BEOGRAD, 6. aprila 2010. (Beta) - Koncert posvećen uspomeni na jednog od najvećih tenora 20. veka Lučana Pavarotija (1935-2007) biće održan 21. i 22. aprila na sceni Opera-teatra "Madlenianum" u Zemunu.

Na koncertu će nastupiti učenici italijanskog pevača, poznati kao "Pavarotijeve bebe", koji su već gostovali u italijanskim gradovima Petra i Bolonja, saopšteno je iz "Madlenianuma".

Učesnici koncerta su: soprani Simona Todaro, Antonela Teljafilo i Frančeska Kapeleti, bariton Luiđi Čirilo, bas Frančesko Elero Dartenja i tenor Domeniko Teljafilo. Kao solista na flauti nastupiće Andrea Grimineli, a koncert će voditi dirigent Đuzepe Akvaviva.

Na programu će biti arije i dueti iz popularnih opera Djoakina Rosinija, Gaetana Donicetija, Đakoma Pučinija, Đuzepea Verdija, Volfganga Amadeusa Mocarta, Franca Lehara u drugih kompozitora.

U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu 20. aprila biće otvorena izložba ličnih predmeta Lučana Pavarotija, gde će posetioci moći da vide kostime, notne rukopise, fotografije i pojedine retke video zapise njegovih nastupa.


Извор[уреди]