Пређи на садржај

Kompanija Soko Štark održala akciju Bezbedno pređi ulicu uz Bananicu

Извор: Викиновости


26. septembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i uz podršku Ministarstva prosvete RS, kompanija Soko Štark održala je akciju "Bezbedno pređi ulicu uz Bananicu". Cilj akcije je skretanje pažnje javnosti na bezbednost dece u saobraćaju, povećanje svesti vozača i edukacija mališana koji polaze u školu.

Prvog septembra ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Beogradu okupile su se javne ličnosti koje su sa maskotom akcije, Bananicom, pomagale deci da pređu ulicu i savetovale ih u vezi sa osnovnim pravilima za bezbedan prelazak ulice. Akciji je prisustvovao Ivica Dačić, Ministar unutrašnjih poslova RS, koji je to prilikom izjavio: "Svi mi zajedno, i roditelji i škola i policija, treba da radimo na tome da se deca uče pravilnom ponašanju u saobraćaju i siguran sam da će to biti lakše uz Bananicu."

Akciji su se odazvali i Lena Bogdanović, Miloš Milovanović, Dr Feelgood, Srđan Ivanović, Voja Nedeljković i mnogi drugi. Pored toga, preko 80 hiljada mališana koji polaze u prvi razred u više od 1200 škola na teritoriji Republike Srbije dobili su na poklon pakete kompanije "Soko Štark" koji se sastoje od rasporeda časova sa uputstvima za bezbedan prelazak ulice i Bananica slatkiša.

"Apelujemo na sve vozače da obrate pažnju na svu decu, a posebno na mališane koji polaze u prvi razred zato što su oni uzbuđeni zbog početka škole i još uvek nemaju rutinu prilikom prelaska ulice. Izuzetno nam je drago što je akcija naišla na odobravanje resornih ministarstava jer duboko verujemo da će samo zajednički napori društva u celini dovesti do sigurnosti najmlađih učesnika u saobraćaju.", rekao je Aleksandar Mladenović, regionalni brend menadžer Atlantic Grupe u okviru koje posluje Soko Štark.

Bananica, generacijama dečiji omiljeni slatkiš sa kojom rastu i razvijaju se, želi da bude aktivan učesnik unapređenja dečije bezbednosti. Uz najlepše želje prilikom polaska u školu, Bananica želi da bude uz prvake i pomogne im u tom važnom trenutku.

Извор[уреди]