Komisija traži podršku predsednika

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. април 2011.
BEOGRAD, 1. aprila 2011. (Beta) - Komisija za hartije od vrednosti (HoV) obratila se pismom predsedniku Srbije Borisu Tadiću tražeći podršku za stvaranje regionalnog tržišta kapitala.

Predsednik Komisije Milko Štimac obratio se Tadiću, koji se u petak u Smederevu sastaje sa premijerima Hrvatske i Slovenije Jadrankom Kosor i Borutom Pahorom, zato što smatra da je politička saglasnot i podrška od velikog značaja za realizaciju regionalnog tržišta.

"Komisija smatra da je predstojeći trilateralni sastanak prilika da se razgovara o političkim mogućnostima za podršku stvaranju regionalnog tržišta", ističe se u pismu. Već više od godinu dana Komisija intenzivno radi na ostvarivanju ideje o formiranju regionalnog tržišta kapitala sa regulatorima susednih zemalja.

Osnivanje regionalnog tržišta, na kome bi u trgovini bilo dvdesetak najkvalitetnijih hartija iz regiona, omogućilo bi da se razviju novi instrumenti i dugoročno otvori investicioni interes za velike investitore, kao i zainteresovanost stranih investitora.


Извор[уреди]