Пређи на садржај

Komad rEVOLUCIJA premijerno 14. septembra u Ateljeu 212

Извор: Викиновости


7. септембар 2010.
BEOGRAD, 7. septembra 2010. (Beta) - Predstava "rEVOLUCIJA: Master klaš", rađena u koprodukciji s pozorišnom trupom "Bacači sjenki" iz Zagreba, premijerno će biti izvedena 14. septembra u Teatru u podrumu "Ateljea 212", najavljeno je iz tog beogradskog pozorišta.

Predstava je nastala prema konceptu, u režiji i dramaturgiji "Bacača sjenki" (Katarine Pejović i Borisa Bakala), a koautori i izvođači su Aleksandar Janković, Hristina Popović, Ana Marković, Joana Knežević, Srđan Jovanović i Bojan Krivokapić.

Na početku nove sezone, koja će se odvijati pod nazivom "nEXt YU", u septembru će pred beogradskom publikom premijerno biti izveden i komad "Rasprava s Ernestom Če Gevarom" Hosea Pabla Fajnmana - 23. septembra, u režiji Dušana Petrovića.

Najavljena je, takođe, premijera predstave "Gospodin" Filipa Lolea, u režiji Stevana Bodrože, koja je zakazana za 30. septembar.

U koprodukciji s Kulturnim centrom Pančeva i uz podršku Gete instituta nastala je predstava "Gospodin", sa Svetislavom Goncićem, Bojanom Žirovićem i Milenom Predić u glavnim ulogama, koja će biti premijerno izvedena 30. septembra.

Septembarskim premijerama biće zaokružena sezona "Revolucija", a naziv naredne biće "nEXt YU".


Извор[уреди]