Koha ditore: Napad na Kfor organizovao srpski biznismen

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

5. октобар 2011.
Приштина-  (Beta) - Prištinski dnevnik Koha ditore objavio je u sredu, pozivajući se na izvore u Euleksu, da su Srbi napali vojnike Kfora na Jarinju 27. septembra i da je napad organizovao biznismen Zvonko Veselinović.

List je objavio da je isti čovek organizovao i otvaranje alternativnih puteva. Prema Kohi, napad na vojnike Kfora video je i komandant te formacije general Erhard Drevs.

Navodi se da je tokom napada povređeno 10 vojnika Kfora, od kojih devet Amerikanaca i jedan nemački vojnik. Devetorica su ranjena, dok je jedan povređen sopstvenim oružjem tokom akcije.

Prema istražiocima Euleksa, najteži deo posla je utrđivanje tačnog broja povređenih Srba.

Istražioci su utvrdili da je do incidenta došlo kada je jedan kamion krenuo prema bodljikavoj žici koja je bila na putu i koja je okruživala bazu Kfora. Na upozorenje vojnika vozač se nije zaustavio, već je kamionom udario vojnika, a potom pokušao da mu uzme oružje.

Na vozača kamiona je pucao jedan pripadnik Kfora posle čega su okupljeni Srbi bacili eksplozivne naprave na vojnike i pucali u njihovom pravcu, navodi Koha.

Komandant Kfora je trenutno u Briselu u sedištu NATO gde je svoje pretpostavljene informisao o detaljima događaja. Portparol Euleksa Nikolas Hoton nije želeo da za dnevnik govori o detaljima istrage dok ona još traje.

Извор[уреди]