Ko tebe kamenom, ti njega hlebom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуGARDEN SITI, Njujork, 3. juna 2009. (Beta-AP) - Vlasnik jedne prodavnice u američkoj državi Njujork sažalio se na pljačkaša koji je odustao od krađe i u suzama mu objasnio da samo želi da pomogne svojoj gladnoj porodici. Kada mu je nesuđeni pljačkaš ispričao svoju priču, vlasnik prodavnice Širli ekspres Mohamad Sohail dao mu je 40 dolara i veknu hleba, ali uz obećanje da više nikada neće krasti.

Muškarac je ispustio hleb, uzeo palicu koja je trebalo da mu posluži kao pretnja i stavio novac u džep, a potom je pobegao, kazao je narednik policije okruga Safok Džon Best. Sohail, koji se pre 20 godina iz Pakistana doselio u SAD, kazao je da se spremao da zatvori prodavnicu nešto posle ponoći 21. maja, kada je čovek u 40. godinama ušao sa palicom u ruci. Sohail je zgrabio pušku koju drži radi bezbednosti i naredio mu da spusti palicu.

Nesuđeni lopov je tada pao na kolena i zamolio za oproštaj. "Počeo je da plače i rekao da traži posao i pokušava da nahrani svoju gladnu porodicu. Bilo mi ga je žao. Mislim, nije to bio neki momak", ispričao je Sohail, koji mu je potom bacio 40 dolara. Muškarac je tada ustao i rekao da želi da se preobrati u islam. Sohail je potom izveo neku vrstu muslimanske zakletve, nakon čega su se dvojica muškaraca rukovala. Kada je Sohail otišao po mleko koje je želeo da ponudi nesuđenom lopovu, ovaj je pobegao. Vlasnik prodavnice pozvao je policiju i prijavio pokušaj pljačke, ali neće podneti tužbu ako neuspešni pljačkas bude uhvaćen.

Извор[уреди]