Koštunica primio ministra inostranih poslova Irske

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуBEOGRAD, 8. novembra 2007. (izvor: Beta) - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Irske Dermotom Ahernom da predlog Beograda da se status Kosova reši po modelu Hong Konga, predstavlja značajan korak Srbije u pravcu pronalaženja kompromisnog, održivog i funkcionalnog rešenja.

Koštunica je na sastanku u Beogradu rekao da će Srbija u svojim daljim aktivnostima snažno insistirati na ovakvom rešenju, jer ono obezbeđuje zaštitu suštinskih državnih i nacionalnih interesa Srbije i u isto vreme ispunjava suštinske interese albanske nacionalne manjine u pokrajini, saopšteno je iz kabineta premijera.

On je naglasio da je to značajan korak Srbije u pravcu pronalaženja kompromisnog, održivog i funkcionalnog rešenja koje bi bilo saglasno sa Poveljom UN, Rezolucijom 1244 i Ustavom Srbije.

Ministar Ahern je istakao da je važno da se kroz dijalog dve strane pronađe kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju i ukazao da dijalog ne treba oročavati datumima, već je važno težiti najboljem rešenju koje će obezbediti stabilnost, navodi se u saopštenju.