Koštunica: Srbija može u EU samo kao celovita država

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. februar 2008.
Beograd/ Srbija (Beta) - Premijer Srbije Vojislav Koštunica ocenio je u petak da sve državne institucije i građani treba da budu jedinstveni u odbrani Kosova i da u EU Srbija može da uđe samo kao celovita država.

"Svi znamo da smo poštovali sve što međunarodno pravo traži od demokratskih država. Osam godina smo dobronamerni partneri celom svetu. Nijedan dogovor nismo prekršili. Nismo pokazali ni ljutnju, ni bes ni ogorčenje. Nismo prekidali odnose sa onima koji su to zasluživali", rekao je Koštunica na proslavi Dana državnosti u Orašcu.

Koštunica je izrazio uverenje da braneći Kosovo Srbija brani više od svoje teritorije, da brani pravni poredak i budućnost sveta.

"Sa ovog mesta još jednom poručujemo Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji i onima koji poštuju i smatraju Srbiju svojom državom, da je Kosovo Srbija i da oni mogu biti jedino građani Srbije. Sva deca na Kosovu moraju spavati mirno kao da su u Šumadiji. Oni koji su pruzeli na sebe obavezu da im garantuju sve to, dužni su apsolutno svoju obavezu da ispune", rekao je Koštunica.

On je govor završio uz poklič "Kosovo je Srbija".

Извор[уреди]