Košarkaši utučeni posle srebra na Evropskom prvenstvu

Извор: Викиновости


21. септембар 2009.
Катовице-  (Beta) Košarkaši Srbije ubeđivali su sebe posle meča da su postigli veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali su uglavnom bili utučeni zbog ubedljivog poraza od Španije u finalu.

Pomešana su mi osećanja. Utučen sam zbog ovakvog poraza, ali presrećan sam što smo prošli onakvo polufinale. Popeli smo se na postolje. Nije pobedničko, ali za nas ovo srebro sija kao zlato. Idemo dalje. Izborili smo finale sada, mislim da je budućnost naša, rekao je Novica Veličković novinarima posle poraza od 63:85.

Reakcija Veličkovića naterala je u jednom trenutku srpske izveštače u Katovicama da odstupe od protokola i kažu 23-godišnjem igraču da je osvajanje srebrne medalje veliki uspeh.

„Ovo je veliki uspeh, ne treba sada tugovati. Bodrio sam saigrače posle utakmice. Mladi su, utučeni su. Svi smo želeli da dobijemo, ali šta je tu je - glavu gore. Biće dobro“, rekao je Veličković. Novinari su ga tada prekinuli i počeli da mu govore da treba da bude ponosan („Hej, pa šta ti je, ne treba se stideti srebra“, „Ma, svaka čast, ne znate koliko ste uradili“, „Hajde, bre, treba da budeš ponosan“). Jedan od izveštača kazao je Veličkoviću da će po povratku i dočeku u Beogradu shvatiti koliki je uspeh postignut.

Milenko Tepić je rekao da je „nerealno tužan“, dok se član prve petorke šampionata Miloš Teodosić čudio tome što mu neko čestita posle poraza.

Извор[уреди]