Kleut smatra da je kazna preoštra

Извор: Викиновости

19. април 2010.
BEOGRAD, 19. aprila 2010. (Beta) - Generalni sekretar Crvene zvezde Andrija Kleut ocenio je u ponedeljak da je klub preoštro kažnjen zbog incidenta u kome je tokom utakmice navijač ranjen vatrenim oružjem i najavio žalbu na kaznu od pet utakmica bez publike.

"Odluka...je preoštra. Crvena zvezda je svesna svoje zakonske odgovornosti kao organizator utakmice i svesna je da je morala da bude kažnjena, ali svima je bilo jasno da smo uradili sve po Zakonu, odnosno da ne postoji radnja koju smo propustili da uradimo, a koja je mogla bude učinjena kako ne bi došlo do incidenta", rekao je Kleut za sajt kluba.

Tokom kup utakmice Zvezda - OFK Beograd jedan navijač ranjen je iz pištolja u stomak na severnoj tribini. On je teže povređen, ali mu život nije ugrožen. Klub je osudio incident, kao i njegovi organizovani navijači.

Kleut je rekao da je verovao da će Disciplinska komisija Fudbalskog saveza "imati u vidu" "energičnu reakciju" kluba i ocenio da se ovom kaznom "narušava jedinstvo" sportskih i državnih struktura u borbi protiv huligana.


Извор[уреди]