Пређи на садржај

Kineska šampionka u brzom klizanju izbačena iz tima

Извор: Викиновости


5. август 2011.
Пекинг-  (Beta-AP) - Vang Meng, kineska klizačica koja je na Zimskim olimpijskim igrama pokupila najviše medalja, isterana je iz nacionalnog tima nakon što se u pijanom stanju potukla sa menadžerkom ekipe.

Incident se dogodio 24. jula u letnjem kampu za treninge, koji se održava u gradu Ćingdao na istoku Kine, saopštila je Generalna administracija za sport.

Šampionka u brzom klizanju Vang Meng je, kako se navodi, izašla u grad, vratila se u hotel pijana i pri tom je prekršila zabranu izlaska posle 22 sata, a onda je i udarila pesnicom menadžerku tima koja joj je sve to spočitala.

Ova klizačica, koja je na Olimpijadi u Vankuveru prošle godine uzela tri zlatne medalje, prvo je zbog incidenta suspendovana a sada je i izbačena iz nacionalnog tima. Takođe joj je zabranjeno da učestvuje na međunarodnim takmičenjima.

Sa menadžerkom tima se potukao i muški klizač, Liju Sijanvei, koji je usput polupao hotelsku imovinu, pa je i on isteran iz ekipe brzih klizača. Preostalih četvoro članova ekipe nastaviće da se takmiče za nacionalni tim.

Извор[уреди]